PÅ GÅTUR I ET EVENTYRLAND | 48 TIMER I TALLINN

PÅ GÅTUR I ET EVENTYRLAND | 48 TIMER I TALLINN

Terrakottafarvede tage, utallige kirkespir og massevis af snævre, brostensbelagte gader – det lyder som det rene eventyrrige, ikke sandt? Ikke desto mindre er det lige netop hvad, man kan opleve på en tur til Tallinn, hovedstaden i Estland. Her er mine tips til hvad du kan nå at opleve med kun 48 timer i den smukke by!

 

Det skal du se

Går man igennem Tallinns gamle gader, er det ikke svært at bemærke, at byen gennem sin lange historie har fået indflydelse fra de adskillige lande, som det har tilhørt. Her er gamle tysklignende bygninger, russisk-ortodokse kirker, og så er der små bidder af Danmarks historie hist og her. Gå igennem de gamle byporte og find frem til det gamle rådhustorv, der kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Herfra går adskillige snævre gader, som blot venter på at blive set. St. Olavskirken har byens højeste spir, og herfra har du den flottest udsigt over byens tage. Vil du også have en udsigt over kirken, skal kursen sættes mod Toompea-højen, der siges at være stedet, hvor Dannebrog faldt fra himmelen i 1219 – deraf byens våbenskjold, som minder meget om vores danske flag. Heroppe finder man også den utroligt smukke ortodokse kirke Alexander Nevsky, der vidner om sovjettiske tider.

Gør dig selv en tjeneste og deltag i en af de mange gratis guidede ture, som bliver arrangeret af det lokale turistråd. Selvom Tallinns udseende er charmerende i sig selv, så er det utroligt spændende at høre om de mange forskellige tider og indflydelser, landet er gået igennem. Vidste du for eksempel, at Tallinn havde erklæret sig uafhængig fra Sovjetunionen i kun 1 dag efter 1. Verdenskrig, før den tyske hær kom og overtog byen?

 

Her skal du spise

Mange af Tallinns bedste spisesteder findes ifølge mig uden for den gamle bymur, men skal du spise inden for muren, kan du jo blive i eventyr- og middelaldertemaet. Tallinn er hjem til en imponerende mængde middelalderinspirerede restauranter. Olde Hansa er lidt en middelalderudgave af Disneyland. Her sidder du i et bælgmørkt lokale, hvor den eneste lyskilde er et par stearinlys på bordene. Alt fra tjenernes beklædning og opførsel til menuen og selv badeværelserne er som taget ud af middelalderen. Vi kom her på en regnvejrsdag og nød deres champignonsuppe, som selv ifølge lokale er ret så lækker. Dertil fik vi en stærk omgang lokal gløgg og brød med et fad af ost blandet med urter. Sidstnævnte vil jeg nok fraråde jer at bestille. Vi endte med at komme af med 30 € for to, som i danske standarder nok er billigt, men i forhold til andre spisesteder i Tallin er en anelse dyrt. Dog vil jeg give min varmeste anbefaling til Olde Hansa for I, der ønsker at fuldende middelaldertemaet eller for I, der blot ønsker en god, varmende suppe.

Sådan kommer du hertil

Tallinn er den perfekte lille minitur, hvis du befinder til i enten Helsinki, St. Petersborg eller Baltikum. Mange tager hertil som en del af et krydstogt, men det er også muligt at tage hertil som en del af en ferie i en af de mange andre storbyer i området. Jeg valgte at rejse hertil under min tur til Finland, og der går dagligt adskillige lynfærger mellem Helsinki og Tallinn med Eckerö Line for ofte under 20 € per vej. Fra færgehaven er der blot 15 minutters gang ind til Tallinns gamle bydel.

Vil du også vide, hvad du skal lave uden for Tallinns gamle bymur? I næste uge vil jeg dele mine bedste tips til det hippe Tallinn!

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , , ,

2 svar til “PÅ GÅTUR I ET EVENTYRLAND | 48 TIMER I TALLINN”

  1. Tallin er sådan en fin lille by. Synes det er hyggeligt at gå rundt og kigge på alle de smukke bygninger. Det er ved at være nogle år siden jeg sidst var der – hmmm dit indlæg lokker da gevaldigt til et genbesøg, Camilla. Tak for inspiration.

    /Annette

  2. Der skulle vi altså lige have været forbi, da vi var i Helsinki i foråret! Det må så bare være en undskyldning for at tage afsted igen 😉 Gad virkelig godt opleve mere af de baltiske lande!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.