Guide til Budapest for førstegangsbesøgende | 3 dage i Østeuropas Paris

Guide til Budapest for førstegangsbesøgende | 3 dage i Østeuropas Paris

 

I går satte jeg en lille afstemning i gang på Instagram, hvor jeg spurgte jer, om I først ville have en guide til Prag eller til Budapest her på bloggen. Et meget stort flertal stemte for Budapest, hvilket nok ikke kom som en overraskelse. Budapest er med sin smukke arkitektur, tyrkiske bade og utallige seværdigheder blevet en stor favorit for os danskere. Østeuropas Paris, Dronningen af Donau – ja Budapest har mange kælenavne, og i dette indlæg giver jeg dig en guide til, hvad du kan nå at opleve på blot 3 dage, hvis du skal besøge byen for første gang.

Dag 1 | Besøg alle højdepunkterne

Formiddag

Start din første dag i Budapest ud med at gå rundt i de idylliske gader i slotsdistriktet på Buda-siden. På Castle Hill kan man opleve det kongelige palads og den smukke Matthias Kirke, før vejen lægges forbi den ikoniske Fishermen’s Bastion. Herfra kan I tilbringe et par stunder med at beundre den billedskønne udsigt over Pest-siden, hvorefter I kan tage enten med sporvognen eller følge en af de mange hyggelige stier ned ad bakketoppen. For endnu flere fine udsigter vil jeg anbefale det sidste. Ved foden af Castle Hill vil du blive budt velkommen af to løvestatuer ved indgangen til den smukke Széchenyi-bro, der leder til Pest. Her kan du besøge den flotte Basilica of St. Stephen, og så er det tid til en omgang frokost, så der er masser energi til resten af dagens vandring i byen.

Frokost: Hummus Bar finder du adskillige steder rundt omkring i Budapest, og her kan du sjovt nok nyde et utal af forskellige hummusretter, pitas, sandwiches og salater. En enkelt ret koster under 30 kroner, og her er der nok mad til en enkelt person. Den nærmeste Hummus Bar omkring basilikaen findes på Október 6. u. 19.

Eftermiddag

Brug eftermiddag i området omkring det jødiske kvarter og Erzsébetváros, hvor man kan bruge timevis på at beundre det ene fine eksempel på Art Nouveau efter det andet. Gå ned ad Andrássy út, der betager med sine fine butikker, hyggelige og historiske caféer og ikke mindst de smukke grønne træer, hvis grene indrammer boulevarden så fint. End gåturen ved den ikoniske Parlamentsbygning, der står stolt ved Donau-flodens bred. Få meter herfra findes også monumentet Shoes on the Danube Bank, der minder om de ungarske ofre for jødeforfølgelsen under 2. Verdenskrig. Har du endnu energi i benene, kan du krydse broen og nyde udsigten til Parlamentet fra Buda-siden med en gåtur langs floden.

Eftermiddagskaffe: Byens mest ekstravagante café er New York Café, der stammer fra 1894, og som er elsket af besøgende såvel som lokale. I tidernes morgen var dette stedet, hvor litterære kom og arbejdede på deres nyeste værker, mens det i dag er et hyggeligt sted, hvor du kan nyde en lækker kage og en god kop kaffe, mens fødderne får lidt hvile efter dagens mange kilometer. Du finder caféen på Erzsébet krt. 9-11. 

 

Dag 2 | Betagende udsigter & tyrkiske bade

Formiddag

Morgenmad: Start din dag ud med en god morgenmad på morgenmadsstedet Törökméz. Her kan du nyde alt fra French toast, acai bowls og omelet til sandwiches, kager og super lækker kaffe. Du finder restauranten på Margit utca 27. 

Efter en god og solid morgenmad kan du enten gå langs vandet eller spare på energien og hoppe på sporvogn nummer 19 eller 41 til foden af Gellért Hill. Få varmen på en frisk gåtur til toppen, hvor du både undervejs og til slut vil blive belønnet med de smukkeste udsigter over hele byen. Efter at have taget en masse billeder, kan du fortsætte ned til foden på den anden siden af bakken, hvor du vil finde Gellért Baths. Budapest er berømt for sine tyrkiske bade, og Gellért er det ene af de to mest berømte i byen. Udover at nyde et par velfortjente afslappende timer i de smukke indendørs bade kan du også beundre de fineste eksempler på Art Nouveau arkitektur. 

Eftermiddag

Efter et par afslappende timer, som nok har været tiltrængte efter turen til toppen af Gellért Hill, er det tid til at krydse Liberty Bridge, der fører til Pest-siden. Når du træder af broen, bliver du mødt af Central Market Hall, der er et hyggeligt madmarked med et stort udvalg af lokale specialiteter. Her er der rig med mulighed for at få købt souvenirs til dem derhjemme, og især paprika er i høj kurs. Er du sulten, kan du også få en lille bid mad, før turen går videre. Resten af dagen skal bruges i det jødiske kvarter. Gå forbi den smukke Dohány Street Synagogue, vandr langs de mange gader med kosherbagerier, butikker og ikke mindst hippe ruinbarer.

Middag: I det jødiske kvarter finder du et utal af de såkaldte ruinbarer, og Mazeltov er blot én af dem. Her kan du i virkelig nydelige omgivelser nyde fantastisk mellemøstlig mad og en drink under de glimtende lys. Restauranten findes på Akácfa u. 47. 

Dag 3 | De sidste små perler og afslapning

Formiddag

Den sidste dag er det tid til at få det sidste ud af Budapest, før turen går hjemad. For vores vedkommende betød det et par timers afslapning i vores hotels wellnessområde, hvorfra vi havde den skønneste udsigt over byen. Har du ikke et wellnessområde på dit hotel, kan du jo forkæle dig selv med en tur til byens andet berømte bad, Széchenyi-badet, som desværre var lukket ned, da jeg besøgte Budapest. Efter et par timer her kan du dampe af med en lille gåtur i parken og det lille slot, der omgiver parken, før det er tid til frokost. 

Frokost: Få lækker, hurtig og billig mad hos Pad Thai Wokbar, som ligger flere steder rundt omkring i byen. Her kan du sammensætte din helt egen ret, så der er noget for enhver smag. Spis din mad på stedet eller tag den med ud.

Eftermiddag

Resten af dagen fortsætter den afslappende gåtur. Start ved Heltepladsen og fortsæt mod Margaret-øen, der ligger midt i Donau mellem Buda og Pest. Her kan du nyde en stille stund blandt de smukkeste planter, en japansk have og ikke mindst det musikalske springvand på sydsiden af øen, før turen sættes mod lufthavnen.

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook

, , , , ,

7 svar til “Guide til Budapest for førstegangsbesøgende | 3 dage i Østeuropas Paris”

 1. Ej hvor det vælter ud med gode indlæg fra dig for tiden! 😀 Jeg har jo lyst til at besøge alle steder – Amsterdam, Island, Talinn, Budapest, ja, sådan cirka hele Europa 😛 Vi var i Budapest to gange i sommers, og jeg forstår virkelig godt hypen omkring den by!

 2. Haha, ja har jo rejst en del de sidste par måneder, så der er masser at skrive om 😛 Budapest er virkelig fantastisk – bliver absolut nødt til at komme tilbage dertil en dag!

 3. Hej Camilla,
  Hvilket hotel boede I på? Har lige booket fly til påsken 🙂
  Håber det går godt med livet som selvstændig!
  Kh Tenna

  • Hej Tenna
   Håber du har det dejligt!
   Hvor lyder det dog skønt med en tur til Budapest – det er sådan en smuk by.
   Vi boede i en lejlighed på Hotel Belvedere (TB hotel), der ligger på Buda-siden. Hotellet var ganske fint – ikke noget helt vildt fantastisk, men heller ikke slemt. Morgenmaden vil jeg dog ikke anbefale. Det allerstørste plus ved dette hotel er helt sikkert deres pool, hvorfra der er den smukkeste udsigt over byen (: Og så ligger Buda Slot en kort gåtur derfra.
   Livet som selvstændig går fantastisk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.