5 TING JEG SAVNER VED DANMARK

5 TING JEG SAVNER VED DANMARK

Jeg har nu boet i Amsterdam i lidt over 10 måneder, og selvom jeg på mange måder er faldet utroligt godt til i mit nye land, er der stadig mange ting, jeg savner fra lille Danmark. Man skulle tro, at jeg efter at have boet meget længere væk fra Danmark 2 gange allerede, ville have vænnet mig til at leve uden alle de ting, man kun finder i Danmark. Især nu da jeg er så kort fra Danmark – både i distance og i kultur. Alligevel er der visse ting, som kun finder i Danmark, og som jeg fra tid til anden tager mig selv i at savne ret meget.

Sne

Ja, nu er sne egentlig ikke det, vi har allermest af i Danmark, men det hænder da af og til, at der falder et fnug eller to. Det sker ikke hernede. Før jeg flyttede til Holland vidste jeg ærligt talt intet om landet. I mit hoved var det præcist som i Danmark. Fladt, fyldt med vindmøller og berømt for deres uendelige regn. Det med regnen har vist sig at være ganske sand, for mens I andre kan nyde sneklædte landskaber og frostgrader over vintermånederne, har vi her i Holland evigt efterår med regn og blæst fra oktober til april. Det er der altså ikke så meget hygge over.

Helligdage

Èn ting jeg absolut hader ved Holland er manglen på helligdage. I disse måneder kan jeg følge alle I heldige i Danmark, der bare holder den ene helligdag efter den anden, mens jeg hernede samlet har sølle 5 om året – og juleaften er ikke engang én af dem! Hvordan kan man kalde sin blog for en rejseblog, hvis man ikke engang har tid til at rejse?

Natur

Det jeg mangler allermest i mit liv her i Amsterdam er uden tvivl naturen. Jo, vi har da nogle rigtigt dejlige parker, men egentlig natur er næsten umuligt at finde inden for en rimelig afstand – og især når man ingen bil har. Selv I Hong Kong, som jo er storbyen over dem alle (i hvert fald i Asien), kan man finde uspolerede strande, imponerende bjerge og fantastiske vandrestier få minutters kørsel med toget fra det centrale Hong Kong. Mit mål for de kommende måneder er at prøve at opleve den fantastiske natur, som de siges at have her i Holland, frem for at besøge den ene by efter den anden.

Rugbrød

Åh, sikke dog en kliche! Normalt spiser jeg faktisk ikke engang særlig meget rugbrød “derhjemme”, men holder mig bare til en lækker salat til frokost. Alligevel kan det irritere mig noget så grusomt, at alt det fine, mørke brød, jeg kan finde hernede, egentlig bare er blevet tilføjet en mørk sirup for at få det til at se sundere ud.

Gode lønninger og NemID

Efter at være flyttet til udlandet sådan “rigtigt” for første gang i mit liv, begynder jeg virkelig at prise mig lykkelig for at være dansker. Vi har det jo så nemt! Under mine to andre flytninger til henholdsvis USA og Hong Kong var jeg godt beskyttet af det danske samfund takket være min status som studerende, som gjorde at jeg ikke skulle bekymre mig alt for meget om det med skat, lønninger og alle de kedelige ting, man skal have ordnet med kommunekontoret. Det er i den grad slut nu! Til trods for at jeg egentlig fik styr på alt med hensyn til flytning til Holland tilbage i sommermånederne sidste år, så er der endnu så mange ting, der bare er så meget lettere i Danmark. Her i Holland skal jeg for eksempel betale for en separat sygeforsikring, alting foregår på brev frem for NemID (som vi jo egentlig alle hader), og så bliver vi knap betalt nok til at kunne betale for et lille værelse i byen. Vi danskere indser virkelig ikke hvor nemt, vi har det, før vi har prøvet at leve under andre forhold!

Hvad savner I mest ved Danmark, når I er i udlandet?

Follow

 

 

Kunne du lide dagens indlæg? Så glem ikke at følg Cammi.DK på de sociale medier!
FØLG CAMMI.DK PÅ

Bloglovin’ | Instagram | Facebook


Ét svar til “5 TING JEG SAVNER VED DANMARK”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.