5 BILLIGE OG LOKALE SPISESTEDER I HONG KONG


Hong Kong er ikke en billig feriedestination. Byen med de høje skyskrabere, dyre mærkevarebutikker og utallige michelin-restauranter er oftest lig med en dyr storbyferie fyldt med shopping, spisning og lange nætter på de fine natklubber. Men man kan sagtens tage til Hong Kong uden at gøre bankmanden nervøs, og et godt sted at starte er ved at besøge de mere billige og lokale spisesteder. Her er mine favorit spisesteder, takeout restauranter og streetfoodområder!

One Dim Sum

Dim sum er så småt ved at blive populært hjemme i Danmark. De små dampede retter er en lokal spise i Hong Kong, hvor de normalt nydes om formiddagen med en kande grøn te. Det er dog muligt at få serveret dim sum på stort set alle tider i døgnet fra før solopgang til sent om aftenen. Langt de fleste besøgnede i Hong Kong vælger at betale i dyre domme for at få den bedste dim sum på restauranter som YamCha, Man Wah i hotellet Mandarin Oriental eller Spring Moon i The Peninsula. Men det er faktisk også muligt at betale så godt som ingenting for dim sum, som endda har fået en michelin-stjerne. One Dim Sum er min favorit, når det kommer til dim sum i Hong Kong. Her kan du nyde et stort udvalg af både dampede og stegte retter med både seafood, kød og grøntsager. Deres rismelsruller er byens bedste! Vi kom af med under 100 HKD (80 kr) for omkring 6 retter for to personer, og vi forlod stedet utroligt mætte! One Dim Sum tager ikke imod reservationer, så det er en god idé at komme i god tid for at stå i kø. Generelt er servicen hurtig på dim sum restauranter, så man venter sjældent længe på at få et bord.
(Hong Kong, Prince Edward, Playing Field Rd, 15號號 號 地舖 1-2 號 Kenwood Mansion)

Wet markets

Den muligvis mest lokale oplevelse, man kan få i Hong Kong, er et besøg på et af byens mange wet markets. Disse store indendørs markeder findes i ethvert nabolag over hele byen og er opdelt i flere etager med friske råvarer. På den øverste etage finder du markedets spiseområde, hvor alverdens boder sælger alt fra nudler og ris til dumplings og dim sum til ingen penge. Det første møde med de store, larmende og ikke mindst lettere uoverskuelige markeder kan nok være en del overvældende, men så snart, man har vænnet sig til atmosfæren, bliver det en favorit for en hurtig og billig bid lokal mad. Prøv at komme her forbi til morgenmad, hvor de fleste lokale vil spise en omgang makaronisuppe eller stegte nudler. Jeg foretrækker dog en Hong Kong French toast, der er en lokal udgave af vores arme riddere opgraderet med peanutbutter og kondenseret mælk. Dertil vil jeg drikke en kop varm eller iskold Hong Kong-style milk tea, der er en sort te blandet med kondenseret mælk. Ofte er der også tilsat et shot espresso, og så er man ellers klar til en dag med oplevelser i den livlige by.



Streetfood i Tsim Sha Tsui

En nem måde at spare penge på er ved at benytte sig af de utallige streetfood muligheder. Ser man bort fra de populære egg waffles, så er gadekøkkenet noget, som bliver overset af de fleste turister, hvilket er lidt af en skam. Her kan du nemlig ofte få autentisk mad for ingen penge – det handler bare om at finde det rigtige sted. En lille hovedregel for mig, hvis jeg ikke går sammen med lokale, som kender til de gode steder, er at sætte mig der, hvor andre vestlige og expats spiser. Mit yndlingssted med det største udbud af streetfood er området omkring Nathan Road og Temple Street i Tsim Sha Tsui, hvor du hver aften vil se de lokale flokkes om de små boder, hvor de vil tilbringe hele aftenen med god mad og billige øl. Prøv for eksempel en omgang dampede dumplings eller den lokale dessert douhua, der er en tofubudding, som serveres enten ren eller med toppings som chiafrø og frugt. Besøger du Hong Kong i løbet af efteråret, vil du kunne købe ristede kastanjer og bagte søde kartofler ved de små boder.
(Nathan Road, Tsim Sha Tsui, Hong Kong)

樂香園㗎啡室 Lok Heung Yuen Coffee Shop

Dette lille lokale spisested var muligvis min største favorit, når jeg skulle have en billig frokost nær kontoret i Hong Kong. Stedet er berømt for deres kinesiske scrambled eggs med bqq-marineret svinekød (char siu). Her er ingen vegetariske retter, men jeg plejede at få en ret speciallavet uden kød og med ekstra forårsløg. Det er et meget lokalt og rustikt sted, som folk gladeligt står i kø til. Servicen er heldigvis lynhurtig, så man kommer hurtigt til et bord.
(G/F, No.8-12 Gilman’s Bazaar, Central, Hong Kong)

Bao Dim Sin Seng 

Skal du have hurtig mad på farten, er dette sted min favorit. I denne bod, som du finder flere steder i byen, kan du købe byens muligvis bedste og billigste baozi (dampede boller) form omkring 5 kr. Mange morgener og aftener mens jeg boede i Hong Kong, smuttede jeg her forbi på vej til metroen, hvis jeg var stået lidt for sent op. Mine favoritter er dem med svinekød og hvidkål, æggecreme (ala kagecreme) eller græskarcreme.

Follow

Camilla

Hej, jeg er Camilla - udlandsdansker, makeupsamler, rejsefanatiker og selverklæret Amsterdam-ekspert

1 kommentar:

  1. Sikke nogle gode steder du anbefaler Camilla. Jeg bliver helt sulten :-) Tak for tip og bestemt nogle jeg vil bruge når jeg næste gang kommer forbi den denne skønne by som jeg er ret vildt med.

    /Annette

    SvarSlet

Instagram