10 dage på den islandske ringvej

Rundrejse i Island

Show map

Rundrejse i Island

Velkommen til Island

Land of fire and ice – Island er et fantastisk land, hvor den rå natur hersker. Her står termiske bade, vulkaner og vandfald side om side med lavamarker, barske kystlinjer og åbne vidder. Men her finder du også hippe Reykjavik, artistiske landsbyer og hyggelige fiskerihavne, som alle har det tilfælles, at de har den smukke natur som baggrund.
I 2017 var jeg på et 10 dages langt roadtrip, hvor jeg camperede langs den islandske Ringvej. Her oplevede jeg alt fra hvaler og søpapegøjer til gletsjere og dramatiske klippeformationer. Nedenfor ser du mit forslag til et roadtrip på den islandske Rute 1 – med et par afstikkere here og der.

Rundrejse i Island

Reykjavik

➕ Dag 1 – 3
Man kan ikke besøge Island uden at lægge vejen forbi Reykjavik. Begyndt dit roadtrip med en dag eller to i Islands hovedstad, der er en ren nordisk drøm, som byder på oplevelser for enhver smag. Her kan du udforske de lokale delikatesser, shoppe løs i varme strikke og gå på opdagelse i de hippe nabolag. Jeg vil også anbefale dig at få set den Gyldne Cirkel, før du kører videre gennem Island. Venter du med at gøre dette til sidst på rejsen, kan naturoplevelserne nemlig godt virke en anelse kedelige i forhold til alt det andet, du kan se frem til at opleve på dit roadtrip.

Rundrejse i Island

Snæfellsnes

➕ Dag 4
Det næste stop på turen er den utroligt smukke halvø Snæfellsnes, der er den perfekte detour, hvis du har valgt at køre på den islandske ringvej. Naturen her simpelthen bare så utroligt smukt! Her kan du opleve barske kystlinjer, den berømte Snæfellsjökull Nationalpark, hesteridning, hyggelige landsbyer og kilometervis af rå lavamarker. Kommer du til Island, fordi du er blevet inspireret af filmen The Secret Life of Walter Mitty, kan du også få tikket et par af stederne af på Snæfellsnes-halvøen. Just saying…

Rundrejse i Island

Nordisland

➕ Dag 5-6
Det nordlige Island har virkelig det hele – en natur uden lige, oplevelser for wellness-elskeren og et helt unikt dyreliv. Nordisland er nemlig et vaskeægte paradis for hvalelskere, som kan opleve de kæmpemæssige dyr i hobetal i sommermånederne. Er hvaler ikke nok til at få dig til at køre til Nordisland, kan du også opleve alt fra en diamantcirkel, stormende vandfald, underjordiske varme kilder, vulkankratere og en geotermisk aktivitet uden lige.

Rundrejse i Island

Østisland

➕ Dag 7
Også i det østlige Island er der et fantastisk dyreliv – her er det især søpapegøjer, som du har store chancer for at se. Borgarfjörður Eystri er stedet, hvor du har mulighed for at komme helt tæt på de finurlige fugle.
Er de lystige søpapegøjer ikke nok at rejse langvejs for at opleve, byder det østlige Island også ind til lange køreture langs de smukke fjorde, besøg i de idylliske landbyer og udetid i de smukke naturområder.

Rundrejse i Island

Sydisland

➕ Dag 8-10
Islands sydlige kyst er et af de mest elskede og populære stop på den islandske Ringvej. Og det er med rigtig god grund. Kysten bugner nemlig med vandfald, vulkaner, sneklædte bjerge samt fantastiske vandremuligheder. Og så finder du naturligvis også her den smukke gletsjerlagune, Jökulsárlón.

Rundrejse i Island

Tips til din rejse til Island

Har du brug for mere inspiration og tips til din rejse til Island? I de nedenstående indlæg kan du læse mere om vores rejsebudget og generelle sparetips til dit roadtrip i Island. Du kan læse om mine bedst til camping i Island, og så har jeg delt min pakkeliste med alle de ting, du ikke kan undvære, hvis du skal campere og køre på den islandske ringvej.
God tur!

Hvor skal man bo i Island?

Styr på ruten for dit roadtrip i Island, men i tvivl om hvor du skal tilbringe natten?
På et roadtrip i Island er det oplagt at sove i telt eller campervan. Men er du ikke til det simple liv, er der også et væld af spændende overnatningssteder at finde over hele landet.
Find frem til din overnatning i Island ved hjælp af kortet nedenfor.

Booking.com
Go top